Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1585
Írjuk fel a P pontra illeszkedő, m iránytangensű egyenes egyenletét,ha P(1;0) m=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = mx +b

m = 1

x, y helyére ebehelyettesítjük a P pont koordinátáit

0 = `1*1`+b

b = -1

Az egyenes egyenlete: y = x-1

0