Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

N/n %

Főoldal » Középiskola » Kémia
1364
Feloldunk 2,54g jódot 15,40g szén-tetrakloridban. Hány n/n % jódot tartalmaz a keletkező oldat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(I_2)` = 254 `g/(mol)`

`M_("CC"l_4)` = 154 `g/(mol)`

`n_(I_2)` = `2.54/254` = 0,01 mol

`n_("CC"l_4)` = `15.4/154` = 0.1 mol

`n_ö` = `n_(I_2)` + `n_("CC"l_4)` = 0,11 mol

0,11 mol oldatban van 0.01 mol jód.

100 mol oldatban van `100/0.11*0.01` = 9,09 mol jód.

A keletkezett oldat 9.09 mol% jódot tartalmaz.
1