Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1655
Írjuk fel azon origóra illeszkedő egyenesek egyenletét,amelyeknek az irányszöge 30°.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyenes irányszöge az x tengely pozitív felével bezárt szög.

az egyenes meredeksége: m = tg 30 ° = `root()(3)/3`

Ha az origón átmegy, akkor b = 0.

Az egyenes egyenlete.

y = `root()(3)/3*x`
0