Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Le tudnátok írni a lévezetését és a megoldását a feladatnak?

Főoldal » Középiskola » Kémia
907
Oldatot készítünk 678,6 g konyhasó és 361,4 cm^3 víz felhasználásával.
a, Hány Tömeg%-os az oldat?
b, Hány mol konyhasót tartalmaz az oldat 1 dm^3-e? (Az oldat sűrűsége 1,25 g/cm^3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
oldott anyag: 678,6 g NaCl
oldószer: 361,4cm^3 -> 361,4 g víz
oldat: 1040g

a) 678,6/1040 x 100=62,25 %
b)678,6 g NaCl -> 11,6 mol
v=832 cm^3 ( φ=m/v) 0,832dm^3
0,3614 dm^3 - 11,4 mol
0,832 - 26,24 mol (egyenes arányosság miatt)
-1