Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
915
Hány m/m% -os az a kénsavoldat amelyben 1 mol kénsav-ra 1 mol víz jut?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(H_2SO_4)` = 98 `g/(mol)`

`M_(H_2O)` = 18 `g/(mol)`

Az oldatban van 1 mol kénsav, ami 98 g és 1 mol víz, ami 18 g. Ez összesen 98+18=116 g

116 g oldatban van 98 g kénsav

100 g oldatban van `100/116*98` = 84,48 g kénsav

Az oldat kénsavra nézve 84,48 tömeg%-os.
1