Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
695
100g 10 m/m %-os sóoldatot addig forralunk, amíg a visszamadt oldat 16g lesz.
Hány vízmolekula távozott el gőzként az oldatból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban 10 g só van

Eltávozik 84 g víz.

`M_(H_2O)` =18 `g/(mol)`

`n_("víz")` = `84/18` = 4,667 mol víz, ebben pedig `4.667*6*10^(23)` db vízmolekula van, ami `2.8*10^(24)` db vízmolekula távozott az oldatból.
1