Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes azonossághoz tartózó feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Szép napot, nevezetes azonosságból írunk dolgozatot gimnázium 9. osztályban, és egy olyan feladatot kéne megoldani hogy 498-502, állítólag nevezetes azonossággal. Esetleg valaki nem tudja hogyan kell az ilyen féle azonosságot megoldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Gimnázium, nevezetes, azonosságok, nemtudoksemmit, 9.o
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem te arra gondoltál, hogy

`498*502`=

Legyen a = 500 és b=2

Ekkor:

(a+b)(a-b) = `a^2-b^2`

`498*502` = (500-2)(500+2) = `500^2`-`2^2` = 250000-4 = 249996
Módosítva: 6 éve
1