Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1084
Írjuk fel a Po pontra illeszkedő v irányvektorú egyenes egyenletét,ha Po(-4;8) v(-7;-2). Csak a végeredmény érdekelne,hogy tudjam,jól számoltam-e ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`P_0`: (-4;8)

`vec(v)`: (-7;-2)

Azt az egyenest keressük, aminek eleme a `P_0` pont és a meredeksége m=`(-2)/(-7)` = `2/7`

Az y = mx + b egyenletbe behelyettesítjük a `P_0` pont koordinátáit és a meredekséget, hogy megkapjuk a b-t.

8 = `2/7*(-4)`+b

b = 8+`8/7` = `64/7`

Az egyenes egyenlete tehát:

y = `2/7*x`+ `64/7`

vagy

7y = 2x+64
0