Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora sebességgel üti meg az 1m magasról leeső test a padlót?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
424
Mekkora sebességgel üti meg az 1m magasról leeső test a padlót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, sebesség, test
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
v = `g*t` `rightarrow` t = `v/g`

s = `g/2*t^2` = `g/2*(v/g)^2` = `v^2/(2g)`

v = `root()(2*s*g)` = `root()(2*1*10)` = `root()(20)` = 4,47 `m/s`
1