Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Kémia 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
457
A csatolt képen lévő 236-os feladat a b és c részének megoldásában szeretnék segítséget kérni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
B,

`CH_2=CH-CH_3` +HCl `rightarrow` `CH_3-CHCl-CH_3`

Csak a propén addícionálja a HCl-ot, ugyanannyi `cm^3`-t, amennyi `cm^3` propént tartalmaz a gázelegy.

10 cm3 gázelegyben van 4 `cm^3` propén

100 cm3 gázelegyben van 40 cm3 propén.

A gázelegy 40 térfogat% propént és 60 térfogat% propánt tartalmaz.

C,

`C_2H_2` + 2 `H_2` `rightarrow` `C_2H_6`

100 `cm^3` gázelegyben van x `cm^3` etin. Ez reagál 2x `cm^3` hidrogénnel.

2x= 100

x=50

Az elegy 50 térfogat% etint és 50 térfogat% etánt tartalmaz.
1