Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgés

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
Tudnátok segíteni, hogy a grafikon alapján mekkora a rezgés során a legnagyobb sebesség?

Csatoltam a grafikont.
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A grafikonról leolvasható, hogy A= 6 cm = 0.06 m

T = 4 s , ennyi idő alatt megy le egy periódus.

`v_("max")` = `A*omega` = `A*(2*pi)/T` = `0.06*2*3.14/4` = 0.0942 `m/s` = 9,42 `(cm)/s`
1