Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-Geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
972
Írjuk fel az origóra illeszkedő egyenes egyenletét ,amelynek egy irányvektora: v(1;√5)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = `mx+b` egyenes egyenlet esetén b = 0 (origóra illeszkedik), meredeksége pedig `root()(5)/1` = `root()(5)`.

Az egyenlet tehát:

y = `root()(5)*x`
0