Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi, vízbontás

Főoldal » Középiskola » Kémia
415
Egy akkumulátor 3,82 V és 3320 mAh.

Teljes töltöttségen, egyenletes áramtermeléssel, 6 óra alaltt mekkora tömegű vizet tudunk bontani vele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

Vízbontás:

Katód: 2 `H^+` + 2 `e^-` `rightarrow` `H_2`

Anód: `O^(2-)` `rightarrow` `1/2` `O_2` + 2 `e^-`

3320 mAh = 3,32 Ah = `3.32*3600` As = 11952 C

6 óra alatt `6*11952` = 71712 C töltés halad át.

1 mol víz bontása 2 mol elektron átvitelével jár

`2*96500` C töltés átvitelekor bomlik 18 g víz

71712 C töltés átvitelével `71712/(2*96500)*18` = 6,69 g vizet tudunk elbontani.
0