Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
431
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A fő ágon folyik 0,28 A, ezért az Ohm törvényt kapásból tudjuk alaklmazni:
Az eredő ellenállás:
`R=U/I=(56\ V)/("0,28"\ A)=...` számold ki (jó, én is kiszámoltam: 200 Ω)
Az eredő ellenállásban benne van sorosan az `R_1`, amihez ezért hozzá kell adni `R_2` és `R_3` eredőjét. Vagyis ha az eredőből kivonjuk `R_1`-et (ami 120 Ω), megkapjuk a párhuzamosan kapcsolt két ellenállás erdőjét:
`1/(120\ Ω) =1/(80\ Ω)+1/R_3`
Számold ki `R_3`-at.

b)
Ha nyitva van K, akkor csak `R_1+R_2` a két sorba kapcsolt ellenállás eredője. Azzal számold ki az áramerősséget az Ohm törvénnyel.

0