Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

3171,

a, `1/10`

b, `4/7`

c, `1/2*1/3` = `1/6`

d, `3*2/11` = `6/11`

e, `-1/5`

f, `-3/8`

g, `7/3` + `4/3` = `11/3`

h, `1/4` + `1/6` = `(3+2)/12` = `5/12`

i, `3/4`-`(1/3+1/6)` = `(9-4-2)/12` = `3/12` = `1/4`

j, `((1/2)*(1/3+1/4))`-1 = `(1/2*(7/12))`-1 = `7/24`-1 = `-17/24`

k, `(2/5+3/2)-5/4` = `(8+30-25)/20` = `13/20`

l, `((1/2+1)/3+1)/4` - `((1/2+1)/2+1)/6` = `3/8` - `7/24` = `(9-7)/24`= `2/24` =`1/12`
0