Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Csatoltam képet. Segítsetek legyszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3169.


a, `4^(3/2)` = `root()(4)^3` = `2^3` = 8

b, `27^(2/3)` = `root(3)(27)^2` = `3^2` = 9

c, `32^(2/5)` = `root(5)(32)^2` = `2^2` = 4

d, `81^(1/4)` = `root(4)(81)` = 3

e, `25^(-1/2)` = `1/root()(25)` = `1/5`

f, `64^(-1/6)` = `root(6)(64)^(-1)` = `1/2`

g, `100^(-3/2)` = `root()(100)^(-3)` = `1/(10^3)` = `1/1000`

h, `1000^(-2/3)` = `root(3)(1000^(-2)` = `1/(10^2)` = `1/100`

i, `(1/125)^(-2/3)` = `root(3)(1/125)^(-2)` = `5^2` = 25

j, `0.00001^(-3/5)` = `1/root(5)0.00001^3` = `1/(0.1)^3` = `10^3` = 1000

k, `(81/16)^(-3/4)` = `1/root(4)(81/16)^3` = `root(4)(16/81)^3` = `(2/3)^3` = `8/27`

l, `(9/4)^(-1/2)` = `1/root()(9/4)` = `1/(3/2)` = `2/3`
0