Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Csatoltam a feladatot.
https://imgur.com/a/pGnXQsM
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

`n^2-11n+18`=30

`n^2`-11n-12=0

(n+1)(n-12) = 0

`n_1` = -1 (nem lehet, n pozitív egész)

`n_2` = 12

2.

`log_2 n` = 30

n= `2^(30)`

3.

`a_n` = `64/4^n` = `4^3/4^n` = `4^(3-n)`

`a_1` = `64/4^1` = `64/4` = 16

`a_2` = `64/4^2` = `64/16` = 4

`a_3` = `4^(3-3)` = `4^0` = 1

`a_4` = `4^(3-4)` = `4^(-1)` = `1/4`

`a_5` = `4^(3-5)` = `4^(-2)` = `1/16`

`a_6` = `4^(3-6)` = `4^(-3)` = `1/64`
0