Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámitás, valószínűség, statisztika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1029
két különböző színű szabványos kockával dobunk. A következő kérdésekre indokold a választ!
(1) Hány különböző kimenetele lehet a dobasodnak?
(2) Hány olyan dobás lehet, amelyben mindkét kockán 3-nál kisebb szám van felül?
(3) Mi az esélye annak, hogy legalább az egyik kockán 2-nél nagyobb szám van felül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(1): `6*6`=36

(2): A 36 lehetőségből 1-1, 1-2, 2-1, 2-2. 4 lehetőség.

(3): Az összes lehetőség száma 36.

2 vagy annál kisebb szám van felül, az 4 eset. A maradék eset az, hogy legalább az egyik kockán 2-nél nagyobb szám van felül, az pedig 36-4=32.

A valószínűség a kedvező esetek száma osztva az összes eset számával, vagyis

P =`32/36` = `8/9`.
0