Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
491
az 5 kg tomegu femgolyo homerseklete 30°-kal csokkent
a kornyezetenek 54 kJ homennyiseget adott at
a) mekkora a hokapacitasa?
b) mekkora a fajhoje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, help
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


a,

m = 5 kg

`DeltaT` = 30 °C

Q = 54000 J

C = `Q/(DeltaT)` = `54000/30` = 1800 `J/K`

b,

Q = `c_g*m*DeltaT`

`c_g` = `Q/(m*DeltaT)` = `54000/(5*30)` = 360 `J/(kg*K)`
1