Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
528
egy 20 l-es kannában lévő négy kilogram tömegű benzin hőmérséklete 12 °C-kal nőtt
mennyi hot vett fel a kornyezetetol ha a benzin fajhoje 2100 J/kg*C°?
mennyi a benzin hokapacitasa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, help
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`DeltaT` = 12 °C

m= 4 kg

`c_b` = 2100 `J/(kg*C)`

Q = `c_b*m*DeltaT` = `12*4*2100` = 100800 J = 100,8 kJ a felvett hő.

C = `Q/(DeltaT)` = `c_b*m` = `4*2100` = 8400 `J/K` a hőkapacitás.
1