Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
941
200g oldószerben 50g anyagot oldottunk fel
a) Mennyi az oldatunk tömege?
b) Hány tömegszázalékos az oldat?
tömeg%=
Az oldatot fele tömegűre bepároljuk.
c) Az új oldat tömege?
d) Az oldott anyag tömege (változott?):
e) Az oldat töménysége: tömeg%=
f) Hogyan változott a bepárlás eredményeként az oldat töménysége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, 200+50= 250 g

b, 250 g oldatban van 50 g oldott anyag

100 g oldatban van `100/250*50` = 20 g oldott anyag

az oldat 20 tömeg%-os.

c,

Az oldószer fele elfogy (az oldat tömege is csökken)

125 g oldatban lesz 50 g oldott anyag.

100 g oldatban lesz `100/125*50` = 40 tömeg%-os lesz az oldat.

d, nem változott

e, 40 tömeg%-os lett

f, kétszeresére nőtt.
2