Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1249
200g 18 tömegszázalékos oldatot készítünk.
a) Hány gramm anyagot kell feloldanunk?
b) Hány gramm oldószerben oldjuk?
c) Az oldathoz 200g vizet öntünk.
Hány tömegszázalékos az új oldat?
d) Az oldat tömege:
e) Az oldott anyag tömege (változott?):
f)Az oldat töménysége: tömeg%= ×100=
g) Hogyan változott a hígítás eredményenként az oldat töménysége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1

a, `200*0.18` = 36 g

b, 200-36 = 164 g

c, 400 g oldatban van 36 g oldott anyag

100 g oldatban van `36/4` = 9 g oldott anyag

Az új oldat 9 tömeg%-os.

d, 400 g

e, nem változott

f, 9 tömeg%-os lett

g, felére csökkent
2