Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sorozatok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Valaki segítene a c-ben??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
I. `a_1*(1-q^2+q^4)` = -65

II. `a_1*(1+q^6)` = -325

II. / I. :

`1+q^6` = `5*(1+q^2+q^4)`

`q^2` = x helyettesítés

`1+x^3` = `5*(1-x+x^2)`


`x^3+1^3` = `(x+1)(x^2-x+1)`

x+1=5

x=4

`q_1`= -2

`a_1*(1-4+16)` = -65

`a_1` = -5


`q_2` = 2

itt is `a_1` =-5

Két megoldás(pár) van:

`a_1` = -5 és `q_1`= 2

és

`a_1` = -5 és `q_2` = -2
1

Nézd meg! Érthető ?
1