Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Merev test mozgása

Főoldal » Középiskola » Fizika
594
Egy vékony hulahoppkarika gurul le csúszásmentesen egy 37°-os lejtőn. Mekkora a karika gyorsulása? (igen, a karika tömege és sugara nélkül is ki lehet számolni)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a = `g*sinalpha` = `10*sin37` = 6,02 `m/s^2`
1