Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatika,pls Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
507
Parafabol készült mentőöv tömege 12kg.Mekkora felhajtóerő hat rá ha a víz alá meritjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, Nyomás, Sűrűség, kg
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A parafából készült mentőöv sűrűsége (ilyen adatot találtam) 240 `(kg)/m^3`

A parafa térfogata: `V=m/rho` = `12/240` = 0,05 `m^3`

A felhajtóerő egyenlő nagyságú a parafa által kiszorított víz súlyával. A víz térfogata ugyanennyi, tömege:

`m_v` = `rho_v*V` = `1000*0.05` = 50 kg

`F_f` = `m_v*g` = `50*10` = 500 N
0