Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Statika

Főoldal » Középiskola » Fizika
848
Egy ember vízszintes padlón egy nehéz bútordarabot akar megmozdítani. Az ember teste egyenes, de előre dől; a karjával vízszintesen, vállmagasságban tol. Az ember tömegközéppontja, ill. válla állóhelyzetben 1 m ill. 1,6 m magasságban van a talajtól. A tapadási súrlódási együttható a cipő és a padló között 0, 68, a bútor és a padló közötti 0,47. Ezen feltételekkel legfeljebb mekkora tömegű bútort tud eltolni a 118 kg tömegű ember?

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F*k=mu_0*m*g*k'`
`F=(mu_0*m*g*k')/k=(0.68*118\ kg*10\ m/s^2*1\ m)/(0.6\ m)\ =\ 1337.333\ N`
`F≤mu'_0*m'*g`
`m'≤F/(mu'_0*g)`
`m'≤(1337.333\ N)/(0.47*10\ m/s^2)∼color(red)"284.54 kg"`
0