Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

PLS HELP SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
412
Légyszi segítsetek fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.

v = 10 `m/s`

t= 5 perc = 300 s

s = `v*t` = `10*300` = 3000 m = 3 km

Grafikon lent.

2.

v = 50 `(km)/h` = 13,89 `m/s`

a = 0,4 `m/s^2`

v = `a*t`

t = `v/a` = `13.89/0.4` = 34,72 s

s = `a/2*t^2` = `0.4/2*34.72^2` = 241,12 m

3.

v = `g*t`

t = `v/g`

s = `g/2*t^2` = `g/2*(v/g)^2` = `v^2/2g`

v = `root()(2*s*g)` = `root()(2*10*15)` = `root()(300)` = 17,3 `m/s`

t = `v/g` = `17.3/10` = 1,73 s

4.

n = 3 `1/s`

r = 2 m

`v_("ker")` = `2*pi*r*n` = `2*3.14*2*3` = 37,7 `m/s`

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*3` = 18,85 `1/s`

T = `1/n` = `1/3` s

1