Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontrenszer

Főoldal » Középiskola » Fizika
764
Két test tökéletesen rugalmatlan ütközése után mindkét test sebessége 0. Adjuk meg az ütközés előtti sebességek v1/v2 arányát, ha m1=1,4 kg és m2=2,8 kg!

Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha a végén nulla a sebesség, ezzel nulla a lendület, akkor ütközés előtt is nulla kellett legyen az eredő lendület.
A sebességek ellenkező irányúak, tehát akkor tud nulla lenni az összegük, ha a nagyságuk egyforma:
`m_1·v_1=m_2·v_2`
`v_1/v_2=m_2/m_1`
0