Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegpont dinamikája

Főoldal » Középiskola » Fizika
554
Egy 9 kg tömegű test 1,8 m magasságból leesik a földre. Mekkora a lendülete (impulzusa) a leérkezés pillanatában?

Előre is köszönöm a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szükségünk van a sebességre.

s=`g/2*t^2`= `g/2*(v/g)^2` = `v^2/(2g)`

v=`root()(2*g*s)` = `root()(2*10*1.8)` = 6 `m/s`

I=`m*v` = `9*6` = 54 `(kg*m)/s`
0