Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
737
Mi ennek a megoldasa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, 7
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Láthatod, hogy 10 beosztás van 0 és 50 között.
A 9.nél van Debrecen, tehát 45 km-re van Nyíregyházától.
s = 45 km
t = 24 perc = 24/60 = 2/5 = 0.4 óra

v = s/t = 45 km / 0.4 óra = 112,5 km/h
ezt még el kell osztani 3.6-tal, hogy megkapd a m/s-.t
112.5 / 3.6 = 31,25 m / s
0