Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
583
Egy 8 cm2
alapterületű mérőhengerbe beleöntünk 232 cm3
vizet, majd beleteszünk 312 g tömegű
vasgolyót és egy 48 cm3
térfogatú üveggolyót. Hány cm magasan lesz végül a folyadék az edényben? A
vas sűrűsége 7,8 g/cm3
.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A vasgolyó térfogata: `V_(vas)`= `m/rho` = `312/7.8` = 40 `cm^3`

Az üveggolyóval együtt ez V=40+48=88 `cm^3`

Ha ezt elosztjuk a henger alapterületével, megkapjuk a szintemelkedést.

l= `V/A` = `88/8` = 11 cm

Ennyit emelkedik a folyadék, feltételezzük, hogy belefér ennyi és nem folyik ki.
1