Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
479
A 30 cm hosszú és 20 cm széles belső méretekkel rendelkező akváriumba vizet öntöttek, úgy, hogy a
folyadék magassága 25 cm lett. Számítsd ki az akváriumba öntött víz súlyát! Adottak: ρvíz = 1 g/cm3
,
g = 10 N/kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`rho` = 1000 `(kg)/m^3`

a= 0,3 m

b= 0,2 m

c= 0,25 m

V = `a*b*c`

`F_("víz")` = `m*g` = `rho*V*g` = `rho*a*b*c*g` = `1000*0.2*0.3*0.25*10` = 150 N
0