Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegpont dinamikája

Főoldal » Középiskola » Fizika
668
Egy építőipari emelő motorja 4,2 kW teljesítményű. Legfeljebb mekkora tömegű terhet képes 6 m/s sebességgel emelni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P = `F*v` = `m*g*v`

m = `P/(v*g)` = `4200/(10*6)` = 70 kg
2