Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
512
Egy 2400 kg tömegű személygépkocsira ható súrlódási erő nagysága a kocsi súlyának 3%-a, ha
aszfalt úton megy és 4,2%-a, ha föld úton megy. Mennyivel változik a súrlódási erő nagysága, ha a
gépkocsi aszfaltútról földútra tér? A gravitációs állandó értéke 10 N/kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`F_(s(a))` = `F*0.03` = `m*g*0.03` = `2400*10*0.03` = 720 N

`F_(s(f))` = `F*0.042` = `m*g*0.042` = `2400*10*0.042` = 1008 N

`DeltaF` = 1008-720 = 288 N
2