Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egymásba írt testek

Főoldal » Középiskola » Matematika
953
Egy téglatest köré írt gömb sugara 7cm; a téglatest egyik csúcsából kiinduló két él hossza 4cm és 6cm. Mekkora a harmadik él hossza? Valaki légyszii segitsen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Térgeometria, 12
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb átmérője a téglatest átlója

A téglatest átlója:

`root()(a^2+b^2+c^2)` = `2*7`

`root()(4^2+6^2+c^2)` = 14

c= 12 cm
0