Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi, reakcióhő!

Főoldal » Középiskola » Kémia
430
1CH4+1H2O=1CO+3H2

Hogyan kell ennek kiszámolni a reakcióhőjét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Reakcióhő: Keletkezett anyagok képződéshője - kiindulási anyagok képződéshője

Elemek képződéshője 0.

A képződéshő az a hőmennyiség, ami akkor keletkezik vagy szabadul fel, amikor az adott vegyület elemeiből képződik.

`CH_4` + `H_2O` = `CO` + 3 `H_2`

`DeltaH_r` = `H_(CO)` - `(H_(H_2O)+H_(CH_4))`
0