Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugóerő maximális értéke a rezgés során

Főoldal » Középiskola » Fizika
688
Tudnátok segíteni a csatolt diagram feladat részletes megoldásában?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nos, itt a direkciós állandó hiányzik, de a tömeg megvan adva, szóval sanszos, hogy ezt a képletet kell alkalmazni:
T=2π* m/D  (1)
ahol T=periódus idő. A grafikonról leolvasva kb 0,625sec.
(1)-et D-re rendezve, és a képletbe behelyettesítve:
D=(4pi^2*m)/T^2=394.15N/m
Fmax=D*xmax=394,15N/m*0,06m=23.649N
Módosítva: 6 éve
0