Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2386
A 8. évfolyam létszáma az előző évi 75-ről 87-re emelkedett.Hány százalékos volt a létszámnövekedés?
Ezt hogyan kellene kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A 84-et osztjuk 75-tel, majd a kapott számot (1,12) megszorozzuk 100-al (112%). Tehát 112%-a a 75-nek a 84, ezért 12%-kal növekedett a szám.
2

75=100%
0,75=1%
87=x%
x=87/0,75=116%

16%-os volt a növekedés.
0

12 %
0