Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rezgés periódusidő kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1001
Egy rugóra akasztott 3kg tömegű test a rugót 45cm-rel nyújtja meg. Ha a testet egyensúlyi helyzetéből kitérítjük, mekkora lesz a létrejövő rezgés periódusideje?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `D*x` = `m*g`

x=45 cm = 0,45 m

D = `(m*g)/x` = `(3*10)/0.45` = 66,67 `N/m`


T = `2*pi*root()(m/D)` = `2*3.14*root()(3/66.67)` = 1,33 s
0