Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazállapot változások

Főoldal » Középiskola » Fizika
1105
Hőszigetelt edényben 400g tömegű olvadó jég található. A jégre 100g tömegű forró (100 °C hőmérsékletű) gőzt engedünk, majd az edényt lezárjuk.
a) Termikus egyensúly kialakulása után mit találunk a termoszban?
b) Mekkora lesz a termoszban a közös hőmérséklet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenlet:

`400*0`+ `100*100` = `(400+100)*x`

x = `10000/500` = 20

20 °C-os víz lesz a termosztátban.
-2