Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika /előre is köszönöm a segítséget/

Főoldal » Középiskola » Fizika
842
Egy 45° hajlásszögű lejtőn 171 kg tömegű ládát tartunk. A láda és a lejtő közötti tapadási súrlódási együttható 0,45. Legfeljebb mekkora erőt fejthetünk ki a lejtő irányával párhuzamosan, hogy a láda ne csússzon meg felfelé?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`mgsinalpha` =`F_t` +`mu*m*g*cosalpha`

`171*10*sin45` = `F_t`+ `0.45*171*10*cos45`

`F_t` = 665 N

rajz és magyarázat itt: https://ehazi.hu/q/27333
0