Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1309
Első:
5-2x-(3+2x)=2

Második:
(-2)(2-x+1)-(3-x)=5-(x-2)-3(5-x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
5-2x-(3+2x)=2
felbontod a zárójelet
5-2x-3-2x = 2
összevonod a számokat számokkal, az ismeretleneket ismeretlenekkel
2-4x = 2
kivonsz kettőt mindkét oldalból
-4x = 0
elosztasz -4-gyel
x = 0

Ellenőrzés:
5-2*0-(3+2*0) = 2
5-0-3=2
2=2
0

(-2)(2-x+1)-(3-x)=5-(x-2)-3(5-x)
felbontod a zárójelet
-4 + 2x - 2 - 3 - x = 5 - x + 2 - 15 + x
összevonod a tagokat
x - 9 = -8
hozzáadsz 9-et
x = 1

ellenőrzés:

(-2)(2-1+1)-(3-1)=5-(1-2)-3(5-1)
-4 - 2 = 5 - (-1) - 12
-6 = -6
0