Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek átváltás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
422
Igaz vagy hamis javitsd ha rossz
18961l=1896dm3
0,36kg=36g
2:5 óra= 24 perc
2005 cm2=200,5dm2
5600dm3=5,6m3
Köszönöm előre a segitseget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

- 18961l=1896dm3

A liter és a `dm^3` egyenlő, ha csak elírtad a számokat, akkor 1896 l = 1896 `dm^3`

- 0,36kg=36g

nem, 0.36 kg = 360 g

- 2:5 óra= 24 perc

Ha `1/5` óra = `60/5` = 12 perc, akkor `2/5` óra 24 perc, igaz

- 2005 cm2=200,5dm2

nem, 2005 `cm^2` = 20,05 `dm^2`

- 5600dm3=5,6m3

igaz
0