Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A tanár még nem is tanította még ezt nekünk

Főoldal » Általános iskola » Matematika
670
Egy téglatest élvázának elkészítéséhez 120 dm hosszú drótot használtak fel. Az test éleinek aránya 2 : 4 :9 Számítsd ki a téglatets hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, nem, A, ...., tanár, SEGÍTSETEK, értem, tanította
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

A téglatest oldalai 2x, 4x, 9x dm.

A téglatestnek 12 éle van, mindháromból 4 db.

`4*2x` + `4*4x` + `4*9x` = 8x+16x+36x = 60x = 120

x=2

A téglatest élei:

a= `2*2`=4 dm

b=`4*2` = 8 dm

c=`9*2` = 18 dm

Hogy mit értesz a téglatest hossza alatt, azt nem tudom, talán a leghosszabb oldalt (18 dm). Ha a felszínére vagy kíváncsi:

A= `2*(4*8 + 4*18 + 8*18)` = 496 `dm^2`

Ha a térfogatára:

V= `4*8*18` = 576 `dm^3`
0