Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi SOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
720
Valaki le tudna vezetni hogy mi mihez aranylik es hogy kapjuk meg a megoldast??
1108-as feladat!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a,e,c és az a+b,f,c+b oldalú háromszögek hasonlóak egymáshoz, mivel minden szögük megegyezik. Azokat lehet egymáshoz hasonlítani, amelyek párhuzamosak, tehát

λ=kisebb/nagyobb=a/(a+b)=c/(c+d)=e/f, remélem, hogy ez alapján sikerül megoldani.
0