Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sűrgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
622
Egy téglatest élvázának elkészítéséhez 12 dm hosszú drótot használtak fel. Az test éleinek aránya 2 : 4 :9 Számítsd ki a téglatets hosszát!
Az élek hossza: .........?.......cm;.......?.......cm;.........?.....cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segíts, Matekon
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
12 dm = 120 cm

2x + 4x + 9x = 120 cm
15x = 120 cm / :15
x = 8 cm

Tehát az első él hossza: 2 x 8= 16 cm, a másodiké 4 x 8 = 32 cm, a harmadiké pedig 9 x 8 = 72 cm.
1