Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
720
egy termoszban 2 kg -8°C-os jég van.
Melegedés közben 609 kJ hőt vesz fel a környezetéből. Elolvad-e az összes jég?
Lo= 334 kJ/kg
c jég=2100 J/kg*C°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, help
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Első lépés: A jeget felmelegítjük az olvadáspontra.

`Q_1` = `c_j*m*DeltaT` = `2100*2*8` = 33600 J

Második lépés: A jeget megolvasztjuk

`Q_2` = `L_o*m` = `334000*2` = 668000 J

Az összes hőmennyiség:

`Q = `Q_1+Q_2` = 33600+668000 = 701600 J

A teljes elolvadáshoz 701,6 kJ hőfelvétel szükséges, itt kevesebb van, nem olvad el az összes jég.
2