Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
496
(a / jel törtvonal helyett van ) (az x pedig szorzás helyett)
Előre is köszönöm a segítséged !!!


(3/4 : 2/7) x 3/2 =



(5/3 - 2/7) : 1/2



3/4 x 5/7 =


3/4 x 5/7 =



3/4 : 5/7 =



4/3 x 5/7 =





4/3 : 7/5 =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(3/4 : 2/7) x 3/2 =

`3/4*7/2*3/2` = `(3*7*3)/(4*2*2)` = `63/16`

(5/3 - 2/7) : 1/2

`(35-6)/21*2` =`58/21`

3/4 x 5/7 =

`(3*5)/(4*7)` = `15/28`

3/4 x 5/7 =

ugyanaz

3/4 : 5/7 =

`3/4*7/5` = `21/20`

4/3 x 5/7 =


`(4*5)/(3*7)` = `20/21`


4/3 : 7/5 =

`4/3*5/7` = `(4*5)/(3*7)` = `20/21`
0