Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
622
Egy testet függőlegesen felfele hajítanak 40 m/s sebességgel. Hat. meg:
a). a test helyzetét és sebességét egy másodperc múlva
b). az elért maximális magasságot és az emelkedés idejét
c). mekkora sebességgel ér vissza a test a földre; és a mozgás teljes idejét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`v= v_0-g*t_1` = 40-`10*1` = 30 `m/s`

s = `v_0*t_1`-`g/2*t_1^2` = `40*1`-`10/2*1^2` = 40-5 = 35 m


b,

v = `v_0-g*t` = 0

40-10*t = 0

t = 4 s

s = `v_0*t-g/2*t^2` = `40*4`-`10/2*4^2` = 160-80 = 80 m


c,

ugyanakkora sebességel érkezik, mint amennyivel elindult.

A teljes idő a holtpontig elért idő kétszerese, vagyis 8 s.
0