Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok, tömegszázalék

Főoldal » Általános iskola » Kémia
421
Mekkora tömegű 15%-os oldatot nyerhetek 60 gramm cukornak vízbe való oldódásával? Mennyi víz szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, víz, tömegszázalék, tömeg, Cukor, oldódás
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az oldat 15%-os:

100 g oldatban van 15 g cukor.

hány gramm oldatban van 60 g cukor?

x= `60/15*100` = 400 g oldatot kérhetsz.

A víz mennyisége: oldat mennyisége-oldott anyag mennyisége:

400-60= 340 g víz szükséges.
1